Facebook registreert trademarks voor giftcards

Een van de meest interessante ontwikkelingen op dit moment in de games business is de inzet en het gebruik van ‘giftcards‘. Het biedt de online game exploitant een sterke mogelijkheid om consumenten (vooruit) te laten betalen voor de content.

Het is dan ook interessant om te zien wat een bedrijf als Facebook doet op dit gebied. Een van de dingen waar Facebook al een tijdje mee bezig is, is om een standaard valuta in te voeren: Facebook credits. Dit om de onderlingen uitwisselbaarheid van de waarde voor Facebook gebruikers te stimuleren. Er kleven voor- en nadelen aan dit systeem, maar het is wel belangrijk om te zien dat Facebook er momenteel zo’n werk van maakt. Op dit moment zijn ze bezig om allerlei definities en handelsmerken vast te leggen.

Facebook heeft met zijn exclusieve (!) afspraken met grote partijen als Zynga inmiddels een heel sterke positie. Maar liefst 30% van de waarde van de transactie met Facebook credits is voor Facebook zelf. Als je dan bedenkt wat het potentieel is voor virtual items op Facebook en het huidige bereik dan is het duidelijk dat Facebook hier een nieuwe goudmijn heeft gevonden.

Ik ben dan ook benieuwd naar de volgende stappen die Facebook neemt op dit gebied. Zou het zo ver kunnen komen in de toekomst dat je ook met Facebook credits bij de AlbertHeijn kunt afrekenen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s