Videogames: As real as your life

Michael Highland, een filmmaker uit Philadelphia, is een interessant video project gestart: “As real as your life“. Hij vertelt op zijn website in 2003 behoorlijk verslingerd te zijn geweest aan games. Om deze periode in zijn leven in perspectief te plaatsen is hij dit video project gestart. Hij introduceert zichzelf in de film met de woorden: “I am a videogame addict. Here is my story.”

Volgens Michael is hij van een nieuwe generatie. Een generatie die meer virtueel opgroeit als in de werkelijkheid. Michael claimt in zijn film dat videogames zijn brein opnieuw hebben geprogrammeerd. Het bijzondere (of wellicht jammer) aan deze film (documentaire?) is dat Michael niet echt tot een conclusie komt. Maar daarom wellicht des te interessanter voor het kickstarten van goede discussies over videogames, virtualiteit en identiteit.

Er zijn inmiddels verschillende versies van gemaakt, in verschillende lengtes. Het eindresultaat is nu beschikbaar op DVD en duurt 22 minuten. Een prachtig werk dat iedereen die in videogames en in cultuur is geïnteresseerd zou moeten zien. Ik heb mijn exemplaar al besteld.

Check ook zijn site, zeer de moeite waard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s