EA…wat nu?

Als het zo doorgaat met EA, wat gaat John Riccitiello dan doen? De aandelenkoers staat zodanig onder druk (-/- 70% in 1 jaar!) dat hij vrij drastische maatregelen moet nemen, al was het maar om de druk van de aandelenmarkt te weerstaan, want die is erg hoog. Verschillende analisten zetten het in perspectief, zo ook hier.

Met de redenen kun je het met de kennis van vandaag alleen maar eens zijn. De Wii niet ondersteund van launch was een fout en onvoldoende innovatie waardoor partijen als Activision met GuitarHero ongekende successen kan boeken zijn voor een partij als EA niet bijzonder goed. Ook Need for Speed wordt genoemd als tegenvallend. Ik las zelfs op insidegamer het gerucht dat EA met de hele franchise stopt… Al met al reden voor paniek zou ik zo zeggen. En paniek is meestal geen goede raadgever voor nieuwe plannen. We zullen de komende maanden dan ook vast meer horen.

Zal Riccitielo de weg naar boven weer kunnen vinden, kort na het afketsen van de gewenste overname van Take2 (eigenlijk GTA) of zou het er dan toch nog van komen dat Disney straks EA koopt?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s