Xbox 360 goedkoper dan de Wii

De onlangs aangekondigde aktie van Microsoft waarbij de consoles in drie versies in prijs werd verlaagd is inmiddels goed opgepakt.

Dat Microsoft voor de Benelux er nog een extra schepje bovenop doet met een coupon aktie waarbij de Arcade Console nu voor €149,99 de goedkoopste console in de markt is mag toch wel een historisch moment worden genoemd. Nog niet eerder was een next-gen console in staat om zo vroeg in de levenscyclus een prijssetting te kunnen hanteren die een toestroom van mainstream consumenten toelaat. Er zullen natuurlijk veel geluiden komen dat dit ‘uit nood geboren’ is, maar ik denk dat Microsoft nu echt slim bezig is.

Ten eerste komt binnenkort de nieuwe interface & avatars beschikbaar.(Ik kan al niet wachten!) Ten tweede kan Microsoft nu met de verschillende pakketten de die hard gamers (die gaan voor de Elite) en de mainstream consumers (die nu voor de Wii of de PlayStation2 kiezen) met de Arcade bedienen. Dat is een unieke mogelijkheid en zal de komende 12 maanden Microsoft in een goede positie brengen om de installed base uit te breiden met nieuwe consumenten. Als we dan ook nog de extra features qua VideoOnDemand zoals deze al sinds lange tijd in de US al zijn uitgerold snel beschikbaar krijgen voor de Benelux, dan is Xbox toch echt het platform met de meeste content en features voor de beste prijs. (Disney heeft ook al zijn eigen kanaal in de US…dat wil ik hier ook!)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s