Gamesindustrie groeit naar 63Mrd$ in 2013


Gamesmarkt in opmars

Ibisworld.com heeft recentelijk een onderzoek gepubliceerd naar gaming in de US. De belangrijkste conclusie is dat de toestroom van nieuwe consumers komt uit oudere en vrouwelijke gamers.

Nu is dat op zich natuurlijk geen verrassing meer, met de successen van de afgelopen tijd van de Wii, DS en puzzlegames. Wat wel een paar leuke feiten (verrassingen wellicht) zijn;

* 38% van de Amerikaanse gamers zijn vrouwen

* de gemiddelde leeftijd van games spelers is 35 jaar (van kopers zelfs 39 jaar)

* 67% van de US huishoudens speelt computer en/of videogames

* 24% van de spelers is maar liefst 50 jaar of ouder (!)

Deze factoren samen maken dat de vroegere generatie, die is opgegroeid met gaming blijft gamen en tegelijk een nieuwe jongere generatie opgroeit met games. Dat er tegelijk ook een (flinke) groei komt uit de kant van vrouwen en zelfs ouderen (mijn ouders en schoonouders zijn ook al in meer of mindere mate overstag gegaan!) maakt dat de games industrie de verwachtte groei van enkele jaren geleden prima waarmaakt.

Ibisworld verwacht de komende jaren een groei van net boven de 10%, waarmee de industrie in 2013 wereldwijd naar verwachting rond de 63Mrd$ zal omzetten.

Volgens mij is dat zeer realistisch (ik durf het zelfs conservatief te noemen) als je kijkt naar de invloed van gaming. Er zijn verschillende stromingen (denk aan serious gaming, online, casual, etc…) die momenteel samenkomen. Dit met de toestroom van ‘nieuw’ geld (investeringen die van buiten de games industrie komen, zoals Disney/Warner/etc… die nu veel geld pompen om hun marktpositie die ze in andere (teruglopende) takken van content publishing hebben opgebouwd ook terug te kunnen zien in games) maakt dat er een ongekende focus en groei aan talent en content zal vrijkomen de komende jaren.

It’s never been a better time to play!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s