Games markt nog nooit zo gezond geweest als nu

De games industrie maakt prima tijden door. De concurrentie van Nintendo, Microsoft en Sony op verschillende hardware platformen en de release van zeer veel nieuwe franchises (Guitar Hero, Wii Fit) en sequels (Call of Duty 4, GTAIV, GT5 prologue) maakt de games markt zo gezond als een vis. Veel nieuwe consumenten treden toe en zowel de familie markt met de Wii fit als de ‘gamer’ worden prima bediend.

Dit vertaalt zich in een ongekende groei van de games industrie wereldwijd, wat niet verwonderlijk is als je kijkt naar de huidige verwachtingen van kritische consumenten rond entertainment. De traditionele bordspellen, kaartspellen en anderzijds kunnen het gewoon niet meer opnemen tegen de ervaring die gaming tegenwoordig biedt. Sony verkoopt meer PlayStations dan ze ooit walkmans hebben verkocht en veel games en consoles zijn constant uitverkocht. Als je verder ziet dat je tante, schoonmoeder en je vader al met gaming bezig zijn en vragen stellen als: “he, hoe heet dat ‘ding’ met dat hersenspel ook weer?” laat zien dat er echt iets fundamenteel verandert.

De games markt is nog nooit zo gezond geweest en nog steeds is er een mega potentieel wat kan worden benut, want het lijkt erop dat gaming nu echt de stap naar ‘mainstream’ heeft gemaakt. Ik zal binnenkort wat meer informatie geven hoe wij dat bij Codemasters zien en hoe wij dit deel van de markt bedienen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s