‘Het is gewoon een game’

Leslie Benzies, President van Rockstar North gaat in een interview met de Times in op het fenomeen van de paranoia en hysterie die er soms heerst rond games en hun content. Interessant is dat zijn ervaring gelijk zijn aan die ik ook heb, de mensen die het hardste schreeuwen over dood en verderf zijn de mensen die zelf geen games spelen.

 Ook maakt Benzies een mooie vergelijking met film, volgens hem was er nooit zoveel ophef geweest over een game als Manhunt als het een film was geweest. Games vergelijkt hij nu met ‘Elvis die zijn heupen schudt’ in de 50-er jaren, wat toen ook zoveel ophef gaf. Mensen vrezen het onbekende en voor veel beleidsmakers zijn games nu nog onbekend.

Laten we hopen dat er door mainstream aandacht en gefundeerde meningen in het publieke debat een doorbraak plaats zal vinden in de bekendheid van content en dat er inhoudelijk sterkere discussies op gang zullen komen. Daar hebben we het meeste aan. Games are here to stay, fact for life.

Advertenties

Een gedachte over “‘Het is gewoon een game’

  1. Och is dat niet met zoveel dingen. Je leest het ook op krantenwebsites waar men mag reageren. De reacties aldaar gaan ook niet over het artikel maar merendeel meer om het feit dat men kan reageren en dus ook gezien kan worden.

    Dit soort reacties, zoals je hierboven beschrijft, en de reacties in de kranten zijn een schreeuw om aandacht zonder dat men weet waar men over praat.

    Laat men eerst alle details weten en ook verstand hebben van het product (of artikel) en dan een mening vormen. Dan pas ben je geloofwaardig.

    De reactie van Benzies is dan ook een perfect voorbeeld!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s