Waarom is er geen leeftijdsaanduiding voor boeken?

Leeftijdsaanduidingen en het voorkomen dat kinderen van bepaalde leeftijden worden blootgesteld aan content die niet voor hen bedoeld is, is een hot issue tegenwoordig. En naar mijn mening terecht. De discussie slaat helaas vaak door naar de kant van  ‘Games moeten verboden worden’ in plaats van dat het inhoudelijk gaat over wat wel en niet zou mogen. Ook wordt de verantwoordelijkheid van ouders in de discussie vaak gemakzuchtig ‘vergeten’.

Maar wat me eigenlijk onlangs pas opviel is dat er voor boeken helemaal geen leeftijdsaanduiding bestaat. En dat vind ik vreemd. Naar mijn idee moet dit ook eens worden bekeken, aangezien een boek als Amercian Psycho gewoon te koop is zonder enige vorm van informatie over het feit dat dit toch echt een boek is wat is bedoeld voor volwassenen.

Wellicht wordt het tijd om een algemeen PEGI systeem in te voeren dat op dezelfde manier TV content, films, games en boeken classificeert. Dit om ervoor te zorgen dat ouders een leidraad hebben en wederverkopers kunnen worden aangesproken als zij zich er niet aan houden.

Advertenties

2 gedachtes over “Waarom is er geen leeftijdsaanduiding voor boeken?

  1. Nooit bij nagedacht maar inderdaad waar. Maar dan moet er natuurlijk ook een code commissie opgericht worden, richtlijnen opgezet worden, duidelijkheid gegeven worden en Harry Potter coderingen gebruikt worden 🙂

    P.s. Typo? “hit issue” moet dat niet ‘hot issue’ zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s