…en toen was er Google, en dan?

Onlangs bij ons op kantoor eens ‘in de groep gegooid’ zoals dat zo mooi heet: “komt er nog iets wat Google kan/gaat verslaan?”. En het is grappig dat eigenlijk zo weinig mensen de tijd voor Google nog goed kennen. Want voor de recentere internetters onder ons, er was echt een tijd zónder Google! En toen had je verschillende search engines die elkaar probeerden de loef af te steken. (Lycos, AskJeeves, Yahoo! waren een paar die ik zelf gebruikte)

En toen kwam Google… Eerst onder de nerds en geeks, maar al snel in rap tempo de wereld veroverend. En vandaag is Google niet meer weg te denken. Wat Google dan ook meteen zo intrigerend maakt. Want het is tegenwoordig op internet een gegeven dat alles wordt achterhaald en snel kan worden omarmd door ‘de community’ waarna mainstream binnen handbereik ligt. Is er leven na Google?

Nu ze ook de internet advertentie markt hebben uitgevonden (text ads in de juiste context) lijken ze gebeiteld te zitten. En dit alles met marktaandelen die in Brussel niet eens oproept tot vragen en waarbij Microsoft zich meerdere malen betrapt zag op ‘monopolistische praktijken’ en hiervoor zelfs torenhoge boetes opgelegd heeft gekregen…Google lijkt overal totnutoe mee weg te komen.

Ik ben erg benieuwd of er een bedrijf en/of partij in zal slagen om Google te evenaren (aan verslaan denk ik nog maar helemaal niet)…..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s