Het is EA menens met TakeTwo

Het is EA echt menens met de overname van TakeTwo. Zeker gezien de berichten van de afgelopen week en inmiddels ook een speciale website. Op deze speciale site plaatst John Riccitiello een open brief die gericht is aan de aandeelhouders van TakeTwo.

Er is EA alles aan gelegen om TakeTwo (of eigenlijk Rockstar cq. de GTA franchise) in te lijven voor de release van GTAIV. TakeTwo doet er inmiddels alles aan om EA buiten de deur te houden, maar ik denk dat dit vergeefse moeite zal zijn. De prijs die EA biedt aan de aandeelhouders van 26$ per aandeel is dermate interessant dat ik me niet kan voorstellen dat er veel aandeelhouders zullen zijn die hier niet voor gaan kiezen. We moeten immers niet vergeten dat TakeTwo met een van de (zoniet DE belangrijkste) games franchises aan boord weinig tot geen geld verdient. Dat is voor een aandeelhouder, die kijkt naar rendement en niet echt naar creatieve vrijheid, onafhankele studios etc… een weinig plezierig gegeven.

Ik denk dan ook dat als er geen konijn uit de hoge hoed komt of een hoger bod van een andere (Rupert Murdoch /Viacom?/Warner?) partij, dat we GTA binnenkort met een EA label in de schappen zullen zien staan.

Het spel is op de wagen….zeker t.b.c.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s