Voorspelling: Nintendo koopt Nokia

Nu we onlangs de ‘merger’ van Activision/Vivendi hebben gezien is het spel op de wagen. EA moet en zal TakeTwo overnemen en de ‘grote jongens’ worden allemaal zenuwachtig. Meer overnames en fusies zullen dan ook volgen in 2008, dat is zeker. Maar de echte grote klapper wordt gemaakt door Nintendo en Nokia.

 Ik verwacht dat de volgende logische stap voor Nintendo het uitbouwen van de DS markt zal zijn. Met hun bijna 65 (!) miljoen verkochte exemplaren wereldwijd zijn ze absoluut marktleider op handhelds. Maar om de slag te maken naar de echte mainstream markt lijkt het mij voor de hand liggen om een combinatie te maken van een mobiel en DS. En laat Nintendo nu net expertise missen op dat gebied. Tegelijkertijd wil Nokia graag nog eens hun N-Gage avontuur herstarten. Volgens mij ligt hier een nieuwe fusie te wachten op ontdekking…

Advertenties

Een gedachte over “Voorspelling: Nintendo koopt Nokia

  1. Even een kleine kick, met de mogelijke komst van een vernieuwde DS lijkt deze stap dichterbij dan ooit. Zou ook mooi zijn voor Nintendo daar Nokia al behoorlijk wat energie heeft gestoken in een online netwerk. Sterker nog, als ik me niet vergis heeft Nokia toendertijd SEGA’s netwerk en ideeen overgekocht van de Dreamcast.

    Zou mooi zijn allemaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s