Wii van de drie ?

Een vraag die menigeen blijft bezighouden is ‘wie wint de console-war?’. Naar mijn idee wint iedereen zo lang er niemand wint.

 Ik denk dat het ook helemaal niet nodig is om een ‘winnaar’ te hebben. Sterker nog, zodra dat wel zou gebeuren is dat helemaal niet goed voor de industrie. De huidige concurrentie tussen platform houders maakt het mogelijk dat prachtige innovaties plaatsvinden (immers: ieder probeert zijn eigen platform het beste te maken voor de consument) Zodra die noodzaak wegvalt of minder wordt, zal er meer worden gekeken naar kosten reductie en winstmaximalisatie, wat meestal leidt tot verschraling van het aanbod zelf.

Verder denk ik dat het juist ook heel erg in het voordeel van de industrie werkt als er meerdere doelgroepen op een andere manier worden bediend. Ik denk dat een Wii ‘consument’ meer voor het hele concept / gevoel kiest voor dit platform als op andere gronden. Het omvormen van een Wii koper naar een ps3 koper (bijvoorbeeld) is dan ook niet iets wat heel erg voor de hand ligt.

 Drie sterke partijen in de markt, die evenredig verdeeld zijn in aandeel is het beste wat de videogames industrie kan overkomen en ik hoop dan ook dat deze situatie nog lang zal voortduren, daar hebben ‘wij’ allemaal baat bij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s